Sindrofie la Sosea

19 Sep

De ceva timp am renuntat la obiceiul de a face revista presei, pentru simplu fapt ca multe din informatiile pe care le vizez le gasesc mai lesne pe anumite blog-uri.

Asa am aflat, citindu-l pe Chinezu, ca ieri si astazi, între orele 11:00 si 17:00, s-a desfasurat evenimentul  „Sindrofie la Sosea”, în Parcul Kiseleff (zona Foisor), eveniment care reprezinta o etapa a proiectului „Bucurestiul într-o zi”.

Cu această ocazie, bucureştenii şi turiştii au avut ocazia să se bucure de diversitatea patrimoniului cultural al Capitalei, scop în care au fost stabilite două trasee pe Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff. Maestrul de ceremonii al evenimentului a fost Cosmin Tudoran, care l-a întruchipat pe Cilibi Moise, personaj pitoresc al mijlocului veacului al XIX-lea.

Parcul Kiseleff a găzduit, in acest sens, un târg de antichităţi, recital de poezii, demonstraţii culinare, degustări de vinuri.

De asemenea, la eveniment a participat si celebrul bucatar, Adi Hadean, despre care cineva spunea ca este capabil sa faca adevarate minuni culinare. Recunosc ca am aruncat un ochisor si pe blog-ul acestuia si asa am aflat ca s-a preocupat sa prepare mici dupa o reteta din 1920, cat si carnaciori fierti/fripti în vin rosu, cu lămâie si cuisoare.

Dar cum vorbele sunt nimic, daca nu sunt sustinute si prin imagini, va indemn, cu riscul de a va face invidiosi si pofticiosi, sa admirati fotografiile cunoscutului Alex Mazilu.

As spune, concluzionand, ca la vremuri noi, obiceiuri … vechi.Anunțuri

2 răspunsuri to “Sindrofie la Sosea”

  1. Adrian 20 Septembrie 2010 la 10:15 pm #

    Daca te pasioneaza, pot sa-ti dau reteta de mici care se gateau la „Carul cu bere”, pe la 1900.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sindrofie la Sosea - Ziarul toateBlogurile.ro - 21 Septembrie 2010

    […] Sindrofie la Sosea Sun Sep 19, 2010 18:13 pm De ceva timp am renuntat la obiceiul de a face revista presei, pentru simplu fapt ca multe din informatiile pe care le vizez le gasesc mai lesne pe anumite blog-uri. Asa am aflat, citindu-l pe Chinezu, ca ieri si astazi, între orele 11:00 si 17:00, s-a desfasurat evenimentul  “Sindrofie la Sosea”, în Parcul Kiseleff (zona Foisor), […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: