Voluntariat cu orice pret

30 Sep

De doua saptamani nu am mai „rasfoit” ziarele pe net.  Cam multicel, mi-am zis. Asa ca, zis si facut. Din ceea ce am citit, mi-a atras atentia ceva, care dupa parerea mea este iesit din comun. Credeam ca nu ma mai poate uimi nimic in tarisoara noastra draga, dar uite ca m-am inselat. Daca nu as fi citit stirea intr-un ziar central, as fi gandit ca nu este  altceva decat o poveste … fabricata.  Recunosc ca am citit si recitit, ca dupa aceea sa gandesc ca intamplarea merita popularizata. Si stiti de ce ? Pentru ca mi s-a parut a fi o lectie frumoasa, despre cum inteleg unii sa-si ajute semenii cu orice pret.

Dar mai bine sa va las sa cititi …

Discret, elegant, tăcut, peste 40 de ani, foarte ocupat. E tot ceea ce ştim despre domnul G, anonimul care a convins nouă femei să se tundă aproape la chelie. A donat fiecăreia câte 2.000 de euro, iar banii au ajuns mai departe la suferinzi şi la bolnavi.

„Să mă tund zero, să nu mă tund zero? M-aş tunde doar dacă îmi cumpără careva părul, să donez banii unei cauze”, lansa o idee tânăra Roxana Radu pe blogul ei, în iunie. Avea un păr lung, negru, ca-n reclame. Amicii i-au trimis atunci comentarii amuzate. Printre ele, un singur post serios – un oarecare domn G se oferea să o plătească el, dacă se tunde cât mai scurt. „Socot minunată ideea. Atât cea de a dona pentru o cauză, cât şi cea de a te tunde zero. Aşa că iată-mă în calitate de sponsor”, îi scria omul. Nu spunea cine este şi de ce face asta. Povestea începea să devină foarte serioasă. N-a trecut nici o lună şi Roxana s-a tuns scurt, iar domnul G i-a pus 8.500 de lei pe card, ea i-a donat… şi aşa s-a declanşat pe internet campania umanitară „Scurt pentru o cauză”. Până astăzi, nouă tinere s-au tuns aproape la chelie, cu domnul G lângă ele, la frizerie. La final, au primit câte 2.000 de euro fiecare, să-i împartă bolnavilor.

Dar cine este domnul G şi de ce face asta? Nu vom afla poate niciodată, căci vrea să rămână anonim. Una dintre fete, însă, ni l-a schiţat aşa: are peste 40 de ani, pare a fi om de afaceri, este elegant şi tăcut. Multă lume s-a întrebat de ce le-a „urâţit” pe bietele fete, în loc să doneze el direct, fără să-l ştie nimeni. A explicat-o deja: „Oamenii sunt fascinaţi de această experienţă radicală şi asta animă donaţiile. Plus că îi învaţă că soluţia pentru a primi este să nu te limitezi la a cere doar şi că trebuie să şi dai”. La întrebarea de ce donează, a răspuns numai atât: „Solidaritate, compasiune şi incapacitate a statului român”.

Sursa: Gandul

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: