Oare Bucurestiul nu merita mai mult?

12 oct.

Facand aseara un tur al blogurilor preferate, mi-a atras atentia cuvintele pline de amaraciune ale lui Alex Mazilu: „Candva fosta periferie, astazi devenita parte a centrului capitalei este tinta ignorantei (…) Detaliile arhitectonice atrag privirea si mila celor care mai stiu sa aprecieze frumosul.”

Intr-o postare similara, faceam trimitere la preocuparea vienezilor pentru intretinerea, conservarea vechilor edificii din capitala lor.  Daca am trai intr-o tara normala, am realiza ca nu ne permitem, oricat am fi de saraci, sa fim indiferenti la aceasta problema si am constientiza necesitatea restaurarii cladirilor istorice. Si stiti de ce? Pentru ca, din pacate, avem foarte putine, comparativ cu francezii, italienii, austriecii etc.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe alte meleaguri, ca tot am dat exemplul Vienei, arhitectii au grija ca si noile edificii sa respecte stilul arhitectural al zonei, stil care poate dainuie acolo de sute de ani.

Imi fortez imaginatia si ma gandesc cum ar arata Bucurestiul cu toate cladirile vechi restaurate. Si, de ce nu, avand grija ca si constructiile noi sa imbratiseze  stilul de altadata, existent in zona. Cred ca numai in acel caz, capitala noastra si-ar putea redobandi denumirea mult visata de „micul Paris”.

Trist este ca Bucurestiul merita, cu certitudine, mult mai mult, decat ceea ce catadixim noi romanii sa-i oferim.

Reclame

5 răspunsuri to “Oare Bucurestiul nu merita mai mult?”

 1. Crista 12 octombrie 2010 la 10:27 am #

  Spuneai: „Daca am trai intr-o tara normala…” Nu stiu daca peste aceste cuvinte amare mai poate fi adaugat ceva mai elocvent!

 2. Gratiela 12 octombrie 2010 la 6:17 pm #

  Si nu numai tara trebuie sa fie „normala” cat oamenii care o locuiesc…mai exact, frumoasa-i Romania , pacat ca-i locuita…

 3. alex mazilu 19 octombrie 2010 la 10:16 am #

  Nu vrei sa stii cate injuraturi imi iau pe postarile cu Bucurestiul de altadata… 😦

 4. Costin Comba 23 aprilie 2011 la 7:43 pm #

  Cum ar arata capitala cu toate cladirile vechi restaurate? Pai ar arata ca dracu. Pentru ca ar fi umbrite de noile constructii, fara nici o noima, fara o arhitectura si fara un aspect cat de cat estetic. Bucurestiul a ajuns la pamant, este jalnic, mizerabil si bolnav. Daca te duci prin centrul vechi, o sa pleci de acolo cu o stare de voma de mai mare frumusetea. Cui ii pasa? da-mi o entitate, un nume, spune-mi ceva din care sa imi dau seama ca ii pasa cuiva.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Oare Bucurestiul nu merita mai mult? - Ziarul toateBlogurile.ro - 12 octombrie 2010

  […] Oare Bucurestiul nu merita mai mult? Tue Oct 12, 2010 7:44 am Facand aseara un tur al blogurilor preferate, mi-a atras atentia cuvintele pline de amaraciune ale lui Alex Mazilu: “Candva fosta periferie, astazi devenita parte a centrului capitalei este tinta ignorantei (…) Detaliile arhitectonice atrag privirea si mila celor care mai stiu sa aprecieze frumosul.” Intr-o postare similara, faceam trimitere la preocuparea vienezilor pentru intretinerea, […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: