Egalitate de sanse, ca la germani

24 Sep

Foto: Michaela Rehle – Reuters

Zilele trecute am descoperit aceasta fotografie publicata de  Alex Mazilu, pe blogul sau de profil. Este unul  din instantaneele superbe realizate anul acesta la Oktoberfest, de fotografii de la Reuters.  Dupa cum se stie, Oktoberfest este una din cele mai mari serbari populare din lume, care se desfasoara anual, in Munchen, de la mijlocul lui septembrie pana in octombrie. In fotografiile la care faceam referire, se poate vedea o explozie de culoare si de voie buna, cat si faptul ca se respecta traditia de a se bea bere, chiar rauri de bere, servita la halbe de un litru.

Desi, nu am avut ocazia sa particip la aceasta distractie, care se intinde pe parcursul a 16 zile,  fotografia mi-a trezit amintiri frumoase. In august 2007, fiind in concediu, am avut ocazia sa vizitez Munchenul.  Se spune ca daca nu vizitezi piata Primariei si nu intri la Hofbräuhaus, nu te poti lauda ca ai fost la Munchen.  Intamplarea face ca aceasta berarie celebra sarbatorea, in acel an, 400 de ani de existenta.  Reusind sa dam de ea, am pasit inauntru si am incercat si noi sa intram in atmosfera vesela a localului.  De ce era vesela? Pentru ca acolo erau destui suporteri ai echipei FC Bayern Munich, care sarbatoreau o  victorie a echipei lor favorite.  Cantau, leganandu-se in ritmurile muzicii de fanfara, si beau bere din halbele acelea imense, de un litru. Acolo am vazut ce inteleg nemtii prin egalitatea de sanse  dintre femei si barbati. Asa cum se vede si din fotografia selectata de Alex, femeile au „sansa” sa  bea cot la cot cu barbatii !

Anunțuri

2 răspunsuri to “Egalitate de sanse, ca la germani”

  1. Gratiela 26 Septembrie 2010 la 5:28 pm #

    ce frumos….nu ma omor cu berea dar tare mi-ar fi placut sa fiu si eu pe acolo la marea distractie…

  2. daniela 26 Septembrie 2010 la 10:07 pm #

    Am avut sansa sa particip la o astfel de sarbatoare la Munchen si este intr-adevar suuuuuuuuper.Toata lumea este vesela , iar leganatul in ritmul muzicii se numeste „schunkel”. Nu ai cum sa nu intri in atmosfera, chiar simplu turist fiind….E suuuuuuuper….Multumesc , Gabi, pentru postare !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: